dinsdag, 31. december 2013 - 13:56 Update: 03-07-2014 0:45

Jongen (14) moet hand missen na ontploffen zwaar vuurwerk

vuurwerkongeval | Flashphoto | www.flashphoto.nl
Foto: fbf
Rotterdam

Bij een vuurwerkincident aan de Schiedammerweg in Rotterdam is dinsdagmiddag een 14-jarige jongen zijn hand verloren. Drie anderen raakten ook gewond. Dit meldt de politie eenheid Rotterdam dinsdag.

Hand kwijt
Volgens getuigen wilde vijf jongeren een spuitbus opblazen met een Cobra 6, dit is illegaal zeer zwaar vuurwerk. Door de klap raakte de 14-jarige jongen zijn hand kwijt en is hij vervolgens met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.

Bij aankomst van de hulpverleners bleek alleen het 14-jarige slachtoffer nog aanwezig te zijn. De anderen gingen er vandoor. Al snel kwam echter de melding binnen dat twee kinderen, 8 en 11 jaar, gewond thuis waren gekomen; de één aan het gezicht en de ander aan zijn been. Zij zijn overgebracht naar het Sofia Kinderziekenhuis.

Een vierde gewonde (11 jaar) bleek ook naar huis te zijn gegaan, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De laatste jongen (11 jaar) kwam er vanaf met verschroeid haar. De politie bekijkt camerabeelden en spreekt met getuigen wat zich nu precies heeft afgespeeld.

Provincie: