dinsdag, 3. december 2013 - 15:24 Update: 03-07-2014 0:47

Jongen (18) duwt conducteur uit trein

Foto van reiziger op perron station | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Elst

Een 18-jarige jongen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een conducteur uit een trein geduwd. Dit meldt de politie dinsdag.

De politie heeft de 18-jarige jongeman uit Elst aangehouden. 'Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van twee conducteurs in de trein', aldus de politie.

Verdacht gedrag
De jongeman bevond zich samen met een vriend in de trein Arnhem-Nijmegen. Twee conducteurs waren hier bezig met het controleren van de kaartjes. Het viel hen op dat het duo steeds verder van hen weg liep. De conducteurs vermoedden, dat het tweetal geen treinkaartje had.

Geweld
Op het moment dat de conducteurs de twee aanspraken naderde de trein het station Elst. Op het moment dat de deuren van de trein zich openden, zag één van de jongemannen kans om met geweld een van de conducteurs weg te duwen. Deze viel met een andere passagier op het perron en raakte licht gewond. De jongeman wist te ontkomen. De andere jongeman kon men wel tegenhouden en ook dit ging niet zonder slag of stoot.

Aanhouding
Er ontstond een worsteling waarbij de jongeman zich verzette. De conducteurs konden hem toch in bedwang houden. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en hij is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt voortgezet.

 
 
Provincie: