vrijdag, 28. juni 2013 - 10:09 Update: 03-07-2014 0:55

Jongens aangehouden voor betrokkenheid bij dood geitje

Foto van geit | sxc
Foto: SXC

De politie heeft afgelopen dinsdag een 15-jarige jongen uit Veghel aangehouden die verdacht wordt van mogelijke betrokkenheid bij de dood van een kameroengeitje in het dierenpark aan de Prins Hendrikstraat

De jongen werd voor verder verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Uit gecombineerd onderzoek van de dierenpolitie en het team Heusden bleek zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van het geitje, dat op zaterdag 01 juni jl. door de beheerder werd aangetroffen in het dierenparkje. Omdat de stand van het onderzoek donderdag geen verdere aanleiding gaf hem nog langer vast te houden, werd hij in opdracht van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. Hij blijft echter wel verdachte in deze zaak. Het onderzoek gaat onverminderd door.

Verontwaardiging

 

De dood van het geitje zorgde voor veel verontwaardiging onder burgers en leidde tot veel reacties. De dierenpolitie en de politie in Heusden startten direct een onderzoek en hoorden meerdere getuigen. Op het dode dier werd sectie verricht.

Provincie:
Tag(s):