zaterdag, 26. januari 2013 - 17:06

Jongens gooien met stukken ijs naar auto’s

Heerenveen

In de omgeving van de Ds. Kingweg en de Wulpstraat in Heerenveen hebben jongeren vrijdagavond auto’s met stukken ijs bekogeld. 'We hebben één van de vandalen aangehouden', meldt de politie zaterdag.

Tussen 21.00 en 22.30 uur gooiden meerdere jongeren vanaf het ijsbaantje tussen de Wulpstraat en de Ds. Kingweg met stukken ijs naar passerende auto’s en bromfietsers. De politie kreeg hier enkele meldingen over en stelde een onderzoek in.

Agenten zagen op een gegeven moment dat een aantal jongeren stukken ijs op een passerende auto gooiden. De waarschijnlijk geschrokken automobilist stopte en reed terug. De jongeren gingen er hardlopend vandoor.

Een agent kreeg één van deze jongens te pakken. Deze 17-jarige jongen uit Heerenveen is aangehouden en in overleg met zijn ouders voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de andere jongeren. Ook onderzoekt de politie of er schade is ontstaan aan auto’s.

De politie roept automobilisten, die tussen genoemde tijstippen op de Ds. Kinweg of de Wulpstraat schade hebben opgelopen door het gooien met ijsblokken, op zich te melden op het politiebureau in Heerenveen.
Provincie:
Tag(s):