woensdag, 30. oktober 2013 - 17:35 Update: 18-09-2018 20:25

Kachel dodelijke brand Leeuwarden veiliggesteld voor onderzoek

Leeuwarden

Forensisch rechercheurs hebben de kachel in het uitgebrande pand aan de Kelders in Leeuwarden aangetroffen en veiliggesteld. Dit meldt de politie woensdag.

De fatale brand op zaterdag 19 oktober is vermoedelijk in de kachel ontstaan al zal er eerst verder onderzoek moeten worden verricht.

Bij de brand kwam een 24-jarige man uit Leeuwarden om het leven en werden meerdere panden zwaar beschadigd. Het sporenonderzoek heeft extra tijd in beslag genomen omdat vanwege de veiligheid extra bouwkundige maatregelen genomen moesten worden.

De rechter-commissaris heeft de zoekingen in de getroffen panden beëindigd en de panden zijn overgedragen aan de gemeente Leeuwarden. De resultaten van het onderzoek kunnen nog niet worden gepubliceerd, omdat nog een aantal zaken moet worden onderzocht, waaronder de aangetroffen kachel.

De verwachting is dat de panden aan de Kelders en de Poststraat, die nu nog afgezet zijn, op korte termijn door de gemeente zullen worden vrijgegeven aan eigenaren en betrokken verzekeraars.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: