maandag, 18. november 2013 - 19:03 Update: 03-07-2014 0:48

Kentekenbewijs kwijt bij aanhouding met opgevoerde brommer of scooter

foto van opgevoerde brommer | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie scherpt de aanpak van overlast door opgevoerde brommers en scooters verder aan.

Zo kan de politie straks altijd het kentekenbewijs invorderen als wordt geconstateerd dat een brommer of scooter is opgevoerd. Zonder kentekenbewijs mag er niet met de brommer op de weg worden gereden. Indien men dit toch doet kan de brommer direct in beslag worden genomen. Nu kan het kentekenbewijs alleen nog worden ingevorderd als een brom- of snorfiets met meer dan 15 km/u is opgevoerd.

Dat staat in een brief over verkeershandhaving die minister Opstelten aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Kamer heeft ook aandacht gevraagd voor het feit dat de hoogte van de boetes voor het opvoeren van brom- en snorfietsen lager zijn dan die voor te hard rijden op een brom- of snorfiets. De minister schrijft dat hij dit verschil wil verkleinen door het vaste boetetarief voor opvoeren in de categorie 10 tot en met 15 km/u te verhogen van 90 euro naar 120 euro. Het boetetarief in de categorie van meer dan 15 km/u opvoeren wordt verhoogd van 210 euro naar 250 euro.