dinsdag, 24. december 2013 - 22:22 Update: 03-07-2014 0:46

Kerstengel op schouder automobilist op Kerstavond

Boxtel

Dinsdag aan het begin van de Kerstavond heeft een automobilist met recht een Kerstengel op zijn schouder gehad nadat zijn auto vast kwam te zitten nabij een spoorwegovergang aan de Tongersestraat in Boxtel.

Net nadat de bestuurder rond 18.30 uur zijn voertuig had verlaten ramde de Intercity die van Eindhoven onderweg was naar 's-Hertogenbosch de auto. Er raakte niemand gewond, wel raakte het treinverkeer tussen Boxtel en 's-Hertogenbosch gestremd.

De auto werd enkele honderden meters meegesleurd door de razende trein. De hulpdiensten die met groot materieel uitrukten wisten het wrak te bereiken via een tuin gelegen achter een woning aan de Ridder van Cuijkstraat. Voor de passagiers in de trein werden bussen ingezet, wel liepen zij de nodige vertraging op.

De man wilde dinsdagavond direct voorbij de overweg aan de Tongersestraat rechts afslaan maar sloeg op het spoor af. Gelukkig besefte hij dat hij een veilig heenkomen moest zoeken en verliet tijdig zijn voertuig.

Het ongevallenbestrijdingsteam van ProRail kwam met het nodige materieel ter plekke om de mankementen aan het spoor en de trein te herstellen. Met een shovel werd het wrak van het spoor gehaald waarna deze met een bergingsvoertuig kon worden afgevoerd.

Door het ongeval waren verschillende overwegen op het spoortraject Eindhoven - 's-Hertogenbosch gestremd en kon geen doorgang plaatsvinden. Ondanks dat er weinig tot niets te zien was trokken er veel nieuwsgierigen op uit om op deze kerstavond een glimp van dit geheel te kunnen opvangen.