zaterdag, 18. mei 2013 - 9:00 Update: 03-07-2014 0:57

Kinderbescherming wilde broertjes onder toezicht Jeugdzorg stellen

foto van vermiste kinderen | Politie
Foto: Politie
Rotterdam

De broertjes Ruben en Julian uit Zeist zouden onder toezicht van Bureau Jeugdzorg worden geplaatst.

Dit had de Raad voor de Kinderbescherming kort voor hun verdwijning besloten, zo meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van een rapport van de Raad.  In dit rapport uit april staat ook dat de vader door de politie zou worden gehood als verdachte van kindermishandeling. De vader zou zijn zoons ook minder vaak mogen zien.

Het rapport van de Raad voor de Kinderbescherming is zeer kritisch over de hulp die de twee broertjes tot april van dit jaar hebben gehad. De Raad spreekt van 'zorgen over de toereikendheid van de hulp'. Na de scheiding van de ouders in 2008 zouden meer dan tien instanties zich hebben bemoeid met het gezin, maar dat zou nauwelijks effect hebben gehad. Op de dag dat er een afspraak gepland stond met de ouders om de onderzichtstelling te bespreken werd het lichaam van de vader gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat. De 38-jarige man uit Vleuten pleegde zelfmoord. De broertjes zijn sindsdien vermist.

De politie en vrijwilligers zoeken intensief naar de jongens. Ook zaterdag staat er weer een zoekactie van burgers gepland, in Sittard.