donderdag, 5. september 2013 - 11:14 Update: 03-07-2014 0:52

Kinderen gaan gemakkelijk met vreemden mee

foto van kinderlokker | Daybreak
Foto: Daybreak
Londen

Dat kinderen door een vreemd persoon gemakkelijk zijn over te halen om mee te gaan, blijkt wel uit een bizar experiment van het Britse tv-programma 'Daybreak'.

Ouders van kinderen tussen 5 en 11 jaar waren voor het programma uitgenodigd met hun kind naar een afgesloten publieke speeltuin te komen. Eenmaal in de speeltuin werden ouder(s) op het signaal van de producer weg geroepen. Vervolgens kwam een undercoverjournalist de speeltuin binnen met een lege hondenriem en een speelbal voor de hond. Vervolgens sprak hij 'als vriendelijke meneer' kinderen aan om de hond, die aan hem was ontsnapt, te helpen zoeken.

Veel kinderen geven gehoor

Zeven van de negen kinderen bleken gehoor te geven en met de onbekende man mee te lopen. Gemiddeld had hij slechts 90 seconden nodig om de kinderen te overtuigen, ook al waren ze allen gewaarschuwd over het gevaar van vreemden. Het bizarre experiment noopte de programmamakers tot enige commentaar achteraf. "Het is belangrijk dat kinderen ook weerbaar gemaakt worden tegen mensen die zich vriendelijk voordoen", klonk het.

Categorie: