maandag, 30. december 2013 - 22:11 Update: 03-07-2014 0:45

Kinderen weten niks van overleden en crematie moeder

Amsterdam

Een overleden 80-jarige vrouw is zo'n twee weken geleden zonder medeweten van haar kinderen gecremeerd. Dat meldt AT5. De vrouw woonde in het verzorgingstehuis Sarphatihuis die na haar overlijden direct, maar ter vergeefs, met haar kinderen in contact probeerde te komen.

Zelfs de uitvaart van de bewoonster werd een paar dagen uitgesteld, maar het Sarphatihuis slaagde er niet in de nabestaanden te bereiken. Uiteindelijk kwam een van de drie kinderen, die zijn moeder wilde bezoeken, erachter dat ze was overleden en inmiddels al was gecremeerd.

Het Sarphatihuis stelt in een reactie tegenover AT5 het incident 'te betreuren'. 'Wij hebben alle procedures die wij bij een sterfgeval hanteren, gevolgd. We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd contact te zoeken met de familie, maar dat is helaas niet gelukt', aldus het tehuis.

De kinderen laten weten er geen genoegen mee te nemen en overwegen een advocaat in te schakelen. De drie kinderen stellen dat ze een normale relatie met hun moeder hadden, maar dat ze simpelweg niet elke week langs kwamen.