dinsdag, 5. november 2013 - 15:05 Update: 03-07-2014 0:49

Kinderpostzegels evenaart recordopbrengst 2012:11,6 miljoen euro

Foto van kinderpostzegels | St. Kinderpostzegels Ned.
Foto: St. Kinderpostzegels Ned.
Amsterdam

De opbrengst dit jaar van de Kinderpostzegelactie is een evenaring met die van vorig jaar. Dit meldt de stichting Kinderpostzegels Nederland dinsdag.

‘Dankzij de inzet van 200.000 kinderen werd ook dit jaar 11,6 miljoen euro opgehaald’, aldus de stichting.

Geweldig om te zien dat zoveel kinderen en volwassenen iets over hebben voor kinderen die het minder goed hebben. Het geld gaat Stichting Kinderpostzegels inzetten om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen een kans te geven op een betere toekomst.

Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland:
Helaas zijn er in binnen- en buitenland nog heel veel kinderen in een achterstandspositie die hun school niet afmaken of niet naar school gaan. Met de opbrengst kunnen we ook volgend jaar weer heel veel kinderen ondersteunen hun school af te maken of kinderen naar school te laten gaan als dat door omstandigheden niet mogelijk is. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. 

De eerste exemplaren van de kinderpostzegels, ontworpen en gefotografeerd door Anton Corbijn, zijn vandaag tijdens het seminar ´Laat kinderen leren´ door Yme Pasma van PostNL aan Henny Vrienten overhandigd. 

Henny Vrienten heeft het startsein voor de Kinderpostzegelactie gegeven en nam daarom de eerste zegels in ontvangst. Vanaf woensdag 6 november bezorgen de kinderen de bestellingen bij hun klanten.