zaterdag, 30. november 2013 - 14:00 Update: 03-07-2014 0:47

Kinderredder flink geschrokken van forse rekening zorgverzekeraar

foto van drenkeling | Archief fbf
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Een heldhaftige redder, die twee jongetjes van de verdrinkingsdood redde, heeft van zijn zorgverzekeraar een flinke rekening gekregen. De redder, Remco de Bie uit Berkel en Rodenrijs die zelf bij de reddingsactie gewond raakte, moest 800 euro betalen.

In juli dit jaar zaten De Bie en zijn vrouw Jolanda op het terras van een restaurant, toen zij twee kinderen zagen spartelen in het water. Hij bedacht zich geen moment en sprong met kleren en al het water in. Tijdens de reddingsactie raakte De Bie ook in de problemen. Uiteindelijk wisten omstanders de kinderen en De Bie op het droge te krijgen.

De Bie werd naar het ziekenhuis vervoerd. Eenmaal weer thuis viel een gepeperde rekening van zorgverzekeraar StadHolland, onderdeel van DSW, op de mat. "De rekening was zo'n 800 euro. Daarvan moet ik 350 euro eigen risico betalen. Het is te zot voor woorden!" De Bie vond de rekening belachelijk en schakelde het Algemeen Dagblad in. Een belletje van de krant naar de zorgverzekeraar bleek afdoende om de rekening in rook op te laten gaan.

Provincie:
Tag(s):