woensdag, 16. oktober 2013 - 15:11 Update: 03-07-2014 0:50

Klijnsma in gesprek met telecom-aanbieders over schulden jongeren

Foto van mobiel telefoon abonnement | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Gorinchem

Staatssecretaris Klijnsma gaat op 31 oktober in gesprek met telecomaanbieders over het probleem dat steeds meer jongeren met schulden kampen vanwege het hebben van meerdere telefoonabonnementen.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma wil van de telecom-aanbieders horen op welke wijze zij kunnen bijdragen aan het voorkomen dat jongeren abonnementen afsluiten die zij uiteindelijk niet kunnen betalen.

Klijnsma: “Niemand heeft baat bij het niet-betalen van rekeningen. De telecomaanbieders niet, de ouders niet, maar vooral de jongeren zelf niet”. Soms gaat het om een achterstand in betalingen van duizenden euro’s.

Staatssecretaris Klijnsma heeft dit gezegd tijdens een werkbezoek aan het Merewade College in Gorinchem. Zij bracht dit bezoek in het kader van de armoede estafette die deze week plaatsvindt.

De aanpak van armoede- en schuldenproblematiek is een belangrijke prioriteit van dit kabinet. Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken om armoede- en schuldenproblematiek aan te pakken.

Dit jaar gaat het om 20 miljoen euro, volgend jaar om 80 miljoen en vanaf 2015 en volgende jaren is 100 miljoen extra beschikbaar.

Met de estafette wil staatssecretaris Klijnsma goede voorbeelden van initiatieven verzamelen en kennisuitwisseling tussen de verschillende partijen bevorderen.