dinsdag, 4. juni 2013 - 9:48 Update: 03-07-2014 0:57

KLM-steward vast voor drugssmokkel in Singapore

foto van KLM personeel | fbf
Foto: fbf
Amstelveen

In Singapore is een cabinepersoneelslid van de KLM aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

De aanhouding vond volgens een woordvoerder van de KLM enkele dagen geleden plaats. In verband met de privacy wil de woordvoerder niks kwijt over de identiteit van het personeelslid en of hij ten tijde van de aanhouding in dienst was van de luchtvaartmaatschappij. 
De luchtvaartmaatschappij zegt dat ze hun werknemer zullen bijstaan. Ook is er contact met de familie van de man, aldus de KLM-woordvoerder.


Doodstraf

Wanneer men in Singapore wordt gepakt met drugs, dan ziet de toekomst er in de meeste gevallen niet meer zo rooskleurig uit. Singapore kent de doodstraf voor drugssmokkel. Voor een klein land telt Singapore een relatief groot aantal executies, mogelijk zelfs het hoogste aantal executies per miljoen inwoners. Dit komt doordat de doodstraf verplicht is bij drugsmokkel en de Singaporese wet er al bij relatief kleine hoeveelheden drugs van uitgaat dat er smokkel in het spel is. Zo staat de doodstraf op het bezit van minstens 15 gram heroïne. In 1994 werd de Nederlandse zakenman Johannes van Damme voor het bezit van een veel grotere hoeveelheid geëxecuteerd.