zondag, 4. augustus 2013 - 10:39 Update: 03-07-2014 0:54

Klopjacht leidt tot aanhouding tweede verdachte Heerenveen

Foto van politiehond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Heerenveen

De politie heeft zondagochtend in Heerenveen een tweede man aangehouden op verdenking van het inrijden op politieagenten. Dit meldt de politie zondag.

'De 35-jarige man uit Roemenië, werd gezien door een voorbijganger. Met behulp van een politiehond kon de verdachte op de Marktweg in Heerenveen worden ingerekend', aldus de politie.

Burgernet
De getuige herkende de man van de door de politie verstrekte omschrijving via Burgernet en Twitter. Hij waarschuwde direct de politie. De man schoot vervolgens de nabijgelegen bossages in.

Met behulp van een politiehond zochten agenten vervolgens naar de verdachte. De hond vond de man in de bosjes. Hij was vuil en droeg smerige kleding. De verdachte werd hierbij in zijn arm gebeten.


Verhoor
De man werd overgebracht naar het politiebureau. Daar onderzocht een arts hem op mogelijk andere verwondingen. Uit dat onderzoek bleek dat hij niet gewond was geraakt.

De reeds zaterdag aangehouden verdachte, een 26-jarige man uit Roemenië, bleek licht gewond. Na het medische onderzoek kon ook hij worden ingesloten.

De politie gaat beide verdachten met behulp van een tolk horen over het incident van gisteren. Het duo wordt ervan verdacht dat zij zaterdagochtend met een auto zijn ingereden op politieagenten. Het onderzoek is nog in volle gang.


Alles op alles
De politie zette alles op alles om de betrokken verdachten op te sporen. Allereerst omdat de inzittenden van de auto zware verwondingen na het schietincident konden hebben opgelopen.

Daarnaast zorgde het geweldsincident voor onveiligheidsgevoelens in Heerenveen. Ten slotte worden beiden verdacht van een ernstig misdrijf.

De politie is vanzelfsprekend blij dat deze verdachten zijn ingerekend. Ook de hulp van vele burgers in de omgeving van Heerenveen is waardevol geweest. De politie heeft hier veel waardering voor.