vrijdag, 24. mei 2013 - 11:49 Update: 03-07-2014 0:57

Klopjacht politie leidt tot aanhouding ex-partner na neersteken vrouw

Foto van man met mes
Foto: SXC
Foto van man met mes
Foto: SXC
Den Haag

Na een intensieve zoektocht waaraan meerdere disciplines van de politie deelnamen, kon vrijdagmiddag om 14.00 uur op de Paul Krugerlaan een 49-jarige verdachte worden aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij het zeer ernstige geweldsindicent donderdagavond in Den Haag.

'Bij het steekincident op de Loosduinsekade raakte donderdag een 49-jarige vrouw zwaargewond. Het slachtoffer werd vermoedelijk neergestoken door haar ex-partner', meldt de politie vrijdag.

Tegen 20.00 uur kreeg de politie donderdagavond meerdere meldingen van een ernstig incident in de woning. Politieagenten die ter plaatse kwamen, zagen in de deuropening een vrouw zitten die zwaargewond was.

Zij verklaarde kort dat zij was neergestoken door haar ex-partner. De GGD vervoerde de vrouw met meerdere ernstige steekwonden in gezicht, hals en borst naar het ziekenhuis, waar zij werd geopereerd en opgenomen. Inmiddels is haar toestand stabiel en is ze aanspreekbaar. De vrees bestaat wel dat zij blijvend letsel aan het incident zal overhouden.


Grote klopjacht
De politie startte na het incident direct een grote klopjacht op de vermoedelijke dader. Daarbij werden drie verdachten aangehouden. Zij werden na verhoor heengezonden omdat zo bleek na onderzoek, zij niets met het incident te maken hebben gehad.

 
 
Provincie: