dinsdag, 30. april 2013 - 19:23 Update: 03-07-2014 0:58

Kluivert: Ajax straalt voetbal uit

Foto van Patrick Kluivert | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal) Ajax-legende Patrick Kluivert heeft louter positieve woorden over voor Frank de Boer, de trainer van de Amsterdammers.

 

De hoofdstedelingen zijn hard op weg naar de derde titel op rij. Al verbaast dat Kluivert, de huidige trainer van Jong FC Twente, niet echt.

"Frank was als speler al een absolute winnaar, een perfectionist, en - voor zover ik dat van een afstand kan beoordelen - weet hij dat goed op zijn elftal over te brengen", aldus Kluivert in gesprek met de Telegraaf. "Als je drie keer achter elkaar kampioen wordt, lever je fantastisch werk. En het is geen toeval dat zijn elftal na de winterstop - als alle andere teams punten verspelen - op zijn best is. De ploeg straalt 'voetbal' uit, speelt heel herkenbaar en raakt nooit in paniek."

"Frank is met zijn goede kijk op voetbal het gezicht van een nieuwe generatie trainers. De voetballer Frank de Boer was bloedfanatiek en als trainer is hij dat ook. Hij liet en laat niets aan het toeval over, is altijd optimaal voorbereid. Hij slaagt erin zijn elftal heel gecontroleerd en geconcentreerd te laten spelen en dat is knap."

 
Categorie:
Tag(s):