woensdag, 12. juni 2013 - 8:10 Update: 03-07-2014 0:56

KNSB en KPN verlengen hoofdsponsorcontract t/m 2016

Archief EHF
Foto: Archief EHF

KNSB en KPN hebben het hoofdsponsorcontract, dat in de zomer van 2014 zou aflopen, vroegtijdig opengebroken en verlengd met twee jaar. De nieuwe verbintenis loopt door tot het voorjaar van 2016 en heeft een optie tot verlenging met twee jaar tot en met de Olympische Winterspelen in 2018 in Pyeongchang (Zuid-Korea).

Beide partijen concluderen na drie seizoenen dat de samenwerking uitstekend loopt. Eelco Blok, CEO van KPN: “Sinds drie jaar verbindt KPN schaatsend Nederland. Onze sponsoring van het schaatsen past goed bij ons maatschappelijke thema: ‘Het netwerk dat geeft om Nederland’. KPN wordt na drie seizoenen herkend en erkend als organisatie die investeert en activeert in de volle breedte van de sport.

De nieuwe hoofdsponsorovereenkomst tussen KNSB en KPN wordt op een aantal punten anders ingevuld. KPN is en blijft hoofdsponsor van de KNSB, van het langebaanschaatsen, de ploegen van Team Nederland (Team Pursuit), het marathonschaatsen (baan en natuurijs) en vooralsnog tot en met de Spelen in Sotsji ook het shorttrack. KPN  treedt terug als hoofdsponsor van het inline-skaten en blijft hier als subsponsor aan verbonden. Binnen de disciplines marathonschaatsen en shorttrack  is tevens ruimte gemaakt voor een gedeeld hoofdsponsorschap en mogelijk meerdere subsponsors.

In de breedte van de sport blijft KPN investeren in de jeugd met de KPN Junior Schaatsclub, het digitale platform schaatsen.nl en het natuurijs. Een en ander sluit aan bij de toekomstvisie voor het schaatsen van de KNSB en haar stakeholders, waarbij continuïteit centraal staat. Het aantrekken van nieuwe sponsors en daarmee het spreiden van financiële risico’s past ook in de toekomstvisie van de KNSB. Samen met atleten, coaches/trainers en experts op het gebied van topsport, media en sponsoring loopt inmiddels het project ‘Van Podium tot Podium’. Dit traject moet leiden tot een nieuw model voor het schaatsen in Nederland na Sotsji 2014. Met het faciliteren en financieren van dat proces en de verlenging van het hoofdsponsorschap geeft KPN een duidelijk signaal af volop vertrouwen te hebben in de KNSB en een gezonde toekomst van het schaatsen.