woensdag, 11. september 2013 - 10:45 Update: 03-07-2014 0:52

KNVB wil met Amsterdam EK 2020 binnenhalen

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Ook de KNVB wil graag speelstad zijn bij het EK van 2020.

De voetbalbond heeft haar interesse kenbaar gemaakt bij de UEFA.

De KNVB gaat een bid inbrengen voor de continentale titelstrijd van 2020. In de komende maanden zal de bond samen met de stad Amsterdam en de Amsterdam ArenA onderzoeken of het mogelijk is om definitief mee te dingen naar de organisatie van een deel van de wedstrijden.

Het EK van 2020 zal in dertien verschillende landen worden gehouden. Geïnteresseerde kandidaten hebben tot en met morgen (12 september) de tijd om bij UEFA haar interesse kenbaar te maken. Een definitief bid moet vervolgens uiterlijk op 25 april 2014 worden ingediend bij UEFA. De KNVB heeft eerder al aangegeven met Amsterdam en Rotterdam te zullen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zich kandidaat te stellen.

Aangezien de mogelijke uitbreiding of vernieuwing van Stadion Feijenoord vooralsnog van de baan is, is Amsterdam de enige overgebleven kandidaat. Omdat nog niet alle voorwaarden voor deelname geheel duidelijk zijn, houden bond, stad en stadion nog een slag om de arm voor wat betreft het uitbrengen van een definitief bid.

Categorie: