donderdag, 19. december 2013 - 17:18 Update: 03-07-2014 0:46

Koeman bedankte voor rol als rechterhand van Hiddink

Foto van Ronald Koeman | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Er is meer duidelijkheid verschaft. Ronald Koeman heeft onlangs bedankt voor de functie van assistent-bondscoach. Hij zou vanaf deze zomer als rechterhand van Guus Hiddink hebben moeten optreden.

Hiddink benaderde de huidige trainer van Feyenoord voor die functie, maar Koeman heeft geen zin in een rol op het tweede plan. Dat meldt Voetbal International. Koeman was eerder al als assistent betrokken bij Oranje, tijdens het WK van 1998 in Frankrijk.

Ook toen fungeerde Hiddink, die zeer waarschijnlijk komende zomer bij Oranje de scepter overneemt van Louis van Gaal, als bondscoach. Afgelopen week belden Hiddink en Koeman opnieuw met elkaar, maar dat gesprek leidde ook tot niets. Koeman, die een aflopend contract heeft bij Feyenoord, dacht lange tijd dat hij de nieuwe keuzeheer van Oranje zou worden.

De KNVB verzocht hem Oranje als ontsnappingsclausule op te nemen in zijn verbintenis met Feyenoord. De KNVB doet geen uitspraken over de geruchten tot de definitieve benoeming van Guus Hiddink in januari. Dat liet het gisteren (woensdag) weten via Van Oostveen. Hij meldde ook juist dat nooit met Koeman was gesproken over het hoofdtrainerschap.

De hoofdtrainer van Feyenoord bevond zich toen echter in Leeuwarden, om zijn vader Martin Koeman bij te staan die later op de dag overleed.

Categorie: