donderdag, 23. mei 2013 - 18:30 Update: 03-07-2014 0:57

Koeman: Sneijder moet kritischer naar zichzelf kijken

Foto van voetballers op veld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
sport

(ELFvoetbal) RKC Waalwijk heeft afgelopen maand afscheid genomen van Teddy Chevalier. De Brabantse eredivisionist gunt ook Rodney Sneijder een transfervrij vertrek. "Hij moet ook kritischer naar zichzelf leren kijken."

Dat zegt zijn trainer Erwin Koeman in Voetbal International. Al wil hij de situatie van de middenvelder absoluut niet vergelijken met die van Chevalier ('ben blij dat hij weg is'). "Op de mentaliteit en inzet van Rodney is niets aan te merken. En een vervelende jongen is hij allerminst. Integendeel zelfs.""

"In het begin heeft Rodney het ook prima gedaan. Alleen vond ik op een bepaald moment dat zijn rendement te laag was, dat andere spelers op zijn positie kwalitatief beter waren. Daarbij moet hij ook kritischer naar zichzelf leren kijken. Rodney heeft ook nog weleens de gewoonte om naar anderen te wijzen in plaats van naar zichzelf."

"Dat mag, alleen helpt hem dat niet verder. Hij kan beter energie steken in zijn techniek, zijn aannames. Daarin valt nog heel veel te verbeteren." In de tweede seizoenshelft begon Sneijder bijna telkens op de bank om daarna pas erg laat in te vallen. Geen bewuste actie van Koeman.

"Ik ben absoluut geen trainer die denkt 'ik zal dat jochie eens even pesten door hem pas heel laat in te brengen'. Dat vind ik zo kinderachtig. Ik hoop wel dat Rodney door zijn ervaringen bij ons en bij FC Utrecht, waar hij het ook niet heeft gered, wat harder voor zichzelf wordt. Dat is in zijn eigen belang."

Koeman denkt dat de middenvelder het niet gemakkelijk heeft, omdat zijn broer Wesley Sneijder is. "Ik denk dat Rodney wel last heeft van zijn achternaam. Hij wordt steeds maar weer vergeleken met zijn broer. Maar vergeet niet dat Wesley een van de beste spelers ter wereld is."

"Of wás, dat kan ik niet beoordelen. Die druk moet van Rodney afvallen. Hij heeft kwaliteiten, is nog jong, en kan een goede Eredivisiespeler worden. Hopelijk gaat hij dat bij een andere club laten zien."

Categorie:
Tag(s):