dinsdag, 1. oktober 2013 - 22:57 Update: 03-07-2014 0:51

Koningin Máxima opent Pensioen3daagse in Utrecht

Foto van logo Pensioen3daagse | Wijzeringeldzaken.nl
Foto: Wijzeringeldzaken.nl
Utrecht

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag in Utrecht de derde editie van de Pensioen3daagse geopend, een initiatief van het landelijk platform Wijzer in geldzaken. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag.

Van 1 tot en met 3 oktober organiseren ruim 250 partijen activiteiten om Nederland pensioenbewuster te maken. Het thema dit jaar is 'Heb jij het goed voor elkaar?'.

Het startsein van de Pensioen3daagse werd gegeven in het distributiecentrum van HEMA, een van de vele partijen en werkgevers die zich tijdens de Pensioen3daagse 2013 inzetten.

Wijzer in geldzaken legt bij deze editie niet alleen nadruk op de hoogte van een pensioen, maar juist ook op belangrijke gebeurtenissen die van (grote) invloed kunnen zijn op een pensioen. Voorbeelden zijn wisseling van baan, trouwen, uit elkaar gaan of het achterlaten van partner en/of kinderen bij overlijden.

Koningin Máxima is sinds 2010 erevoorzitter van Wijzer in geldzaken. Dit platform is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

 
Provincie: