woensdag, 1. mei 2013 - 8:06 Update: 03-07-2014 0:58

Koninginnedag ouderwets gezellig gevierd in Nederland

foto van Koninginnedag | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Koninginnedag en alle festiviteiten rondom de troonswisseling zijn feestelijk en zonder grote incidenten verlopen., zo meldt de politie.

Er zijn in Amsterdam tot dinsdagavond 24.00 uur wel 98 aanhoudingen verricht, voor uiteenlopende en overwegend kleine incidenten en vergrijpen.

In totaal hebben zich tot 24.00 uur zo'n 259 incidenten voorgedaan, waarbij 98 personen zijn aangehouden. Ter vergelijking, vorig jaar was tot middernacht sprake van ruim 450 incidenten en 178 aanhoudingen.

De twee ernstigste incidenten betroffen steekincidenten aan het Stationsplein rond 16.00 uur en aan de Lijnbaansgracht rond 19.30 uur. Na het incident op het Stationsplein zijn meerdere aanhoudingen verricht. Een persoon raakte licht gewond. Aan de Lijnbaansgracht raakten rond 18.30 uur twee personen lichtgewond, omdat een man bij een ruzie met een mes zwaaide. De verdachte is aangehouden en een van de gewonden is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondanks een vergelijkbaar aantal bezoekers, was het qua incidenten in Amsterdam beduidend rustiger dan voorgaande jaren. De sfeer in de stad was goed. De politie is uiteraard ook komende nacht nog in ruime aantallen in de stad aanwezig om ook komende nacht feestelijk en veilig te laten verlopen.

Provincie:
Tag(s):