woensdag, 19. juni 2013 - 10:13 Update: 03-07-2014 0:56

Koningspaar naar Flevoland en Overijssel

foto van nieuwe koning staatsfoto | RVD Koos Breukel
Foto: fbf
Almere

Op de vijfde dag van de tournee die koning Willem-Alexander en koningin Maxima langs de provincies maken, zijn Flevoland en Overijssel aan de beurt.

Om 09.00 uur woensdagochtend was het koningspaar al in Almere waar het ontvangen werd door de Commissaris van de Koning Leen Verbeek en de burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma. Het Almeers Jeugdsymfonie Orkest gaf daarna een optreden. Na het optreden bezocht het koningspaar het paviljoen "Growing green cities". Leerlingen van het Groenhorst College gaven daar een presentatie over de mogelijkheden van landbouw in de stad, zo meldt Omroep Flevoland. Als afsluiting van het bezoek was er een optreden
van sopraan Elise de Koning, het AJSO en 600 schoolkinderen.

Behalve Almere, staan ook Lelystad, Emmeloord en Ens op het programma. De politie heeft vanwege de verwachte hoge temperaturen belangstellenden aangeraden niet te lang van te voren langs de koninklijke route te gaan staan, luchtige kleding te dragen en vooral veel water te drinken.  Vooral in Overijssel, waar het koningspaar woensdagmiddag Zwolle,  ’s Heerenbroek en Goor aandoet, kan het erg heet worden.

Provincie: