vrijdag, 19. juli 2013 - 13:57 Update: 03-07-2014 0:54

Koperdief voor drie maanden cel in

Foto van rails spoor koperleiding | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een 58-jarige koperdief uit Meerssen is vrijdag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Het OM  vervolgde de man voor het wegnemen van 39 meter koperdraad, toebehorende aan een ander, op 16 mei 2013 in de gemeente Sittard-Geleen. Na de uitspraak deed verdachte afstand van het recht op hoger beroep.

Gevolgen koperdiefstal reiken ver
Koperdiefstal veroorzaak grote economische én maatschappelijke schade. Het wegknippen van koper kan elektrocutiegevaar of andere levensbedreigende situaties opleveren. Dit is aanleiding voor het OM om bij koperdiefstal hoge straffen te eisen.

Samen tegen koperdiefstal
Om koperdiefstal op alle fronten tegen te gaan, wordt er intensief samengewerkt door verschillende overheden en private partijen.

De mogelijkheid om koper te stelen en verkopen wordt hierdoor zo moeilijk mogelijk gemaakt. Is desondanks sprake van diefstal, dan doen politie en justitie er alles aan de koperdieven op te sporen, hoge straffen op te leggen en de schade te verhalen. 

 
Provincie: