maandag, 1. juli 2013 - 12:32 Update: 03-07-2014 0:55

Koperdief gebeten door politiehond

Foto van herdershond | Sxc
Foto: SXC
Muntendam

De politie heeft een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van koper. De man werd bij zijn aanhouding door een politiehond gebeten.

Twee surveillerende agenten reden in de in de nacht van zondag op maandag door Muntendam. In de Kerkstraat zagen ze dat een fietser zich verstopte achter een bestelbus. Toen de agenten uitstapten, zette de fietser het op een rennen. Tijdens zijn vlucht liet hij niet alleen een fiets vallen, maar ook een sporttas gevuld met allemaal stukken stroomkabels. De vluchtende fietser verstopte zich in het park nabij de J.F. Kennedylaan. Het park werd afgesloten in afwachting van de komst van een agent met een politiehond.

Met behulp van de politiehond werd het park doorzocht. De 31-jarige man werd snel gevonden. Daarbij werd hij gebeten door hond in zijn arm. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en na verzorging door art daar voor nader onderzoek ingesloten. In de Kerkstraat vonden de agenten nog een fiets met daarbij een sporttas. Ook hier zat koper in. Blijkbaar was de 31-jarige niet alleen op pad. Ondanks een zoekactie, waarbij ook nog een warmtebeeldcamera werd ingezet, werd de tweede persoon niet aangetroffen. De fietsen en gevulde sporttassen werden in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: