woensdag, 5. juni 2013 - 9:50 Update: 03-07-2014 0:57

Kraamzorg Het Groene Kruis maakt doorstart na faillissement

foto van baby | fbf
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Kraamzorg Het Groene Kruis maakt per direct een doorstart als nieuwe BV waarvan het Martini Ziekenhuis de aandeelhouder is.

De zorgverlening in alle gezinnen blijft daarmee volledig gegarandeerd. De medewerkers zijn vanavond op de hoogte gesteld. De nieuwe organisatie gaat met tweederde van het huidig aantal medewerkers onder de nieuwe vlag door. De naam van de organisatie verandert niet.

Het faillissement van Kraamzorg Het Groene Kruis komt mede voort uit de langdurige economische recessie, een periode waarin beduidend minder baby’s worden geboren. De bedrijfsvoering van Kraamzorg Het Groene Kruis stond daardoor al enkele jaren onder druk en de organisatie was niet in staat hierin een ommekeer aan te brengen. Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis: ‘Wij realiseren ons dat dit voor de medewerkers van Kraamzorg Het Groene Kruis als een schok komt. Vanuit het Martini Ziekenhuis is er nu een BV opgericht, waardoor we de organisatie en hun gerenommeerde naam kunnen behouden. De aansluiting van kraamzorg bij het Martini Ziekenhuis past bij onze strategie en onze toekomstvisie op veilige moeder- en kindzorg.' Ook zorgverzekeraar Menzis is positief over deze ontwikkeling. Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel: 'We zien dat de geboortezorg in de regio onder druk staat. Menzis ondersteunt deze doorstart omdat hiermee de kraamzorg voor de regio geborgd blijft en omdat we geloven in het belang van een optimale afstemming tussen kraamzorg, verloskundigen en het ziekenhuis. We streven daarbij naar meer samenwerking, deze stap past hier goed in.'
 

Categorie: