maandag, 29. april 2013 - 9:02 Update: 03-07-2014 0:58

De Kromme over uitspraken Van Geel: Het is lulkoek

Foto van Van Hanegem | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Willem van Hanegem heeft zijn verwachting uitgesproken over de toekomst van Jordy Clasie. Volgens De Kromme vertrekt de 21-jarige middenvelder komende zomer naar Fiorentina.

De 69-jarige oer-Feyenoorder constateert een te groot verschil aan salarisbetalingen tussen spelers van Feyenoord. "Als jij 300.000 euro verdient en iemand op de bank verdient iets meer dan de helft meer, dan ga krijg je daar ook een beetje de pest in", zegt Van Hanegem tegenover RTV Rijnmond. "Clasie is een Feyenoorder. Hij wil niets liever dan hier blijven. Dan moet je hem ook niet met een kluitje in het riet sturen. Hij verdient goed, maar het verschil met anderen is te groot."

Technisch directeur Martin van Geel vindt het logisch dat een speler met ervaring meer verdient dan een speler die net komt kijken. Van Hanegem is het daar echter niet mee eens. "Het is lulkoek", vertelt hij. "Het gaat om de kwaliteiten die je hebt. Als ik Joris Mathijsen zie spelen, dan verbaast het mij dat hij tachtig interlands heeft gespeeld. Zo kun je het ook zeggen. Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius en Daryl Janmaat hebben zich allemaal goed ontwikkeld, daar gaat het mij om."

"Daar moet je ze ook naar belonen", vervolgt Van Hanegem. "Hetzelfde met jongens als Kelvin Leerdam, ook een gozer van Varkenoord. Die moet je gewoon weer binnen zien te halen als hij nog niet getekend heeft bij Vitesse. Dat is gewoon een goede speler voor Feyenoord."

Categorie: