zondag, 28. april 2013 - 11:22 Update: 03-07-2014 0:58

Kroonprins bijna koning te rijk

foto van willem Alexander en maxima | fbf
Foto: fbf
Wassenaar

Nog twee nachtjes slapen voor onze kroonprins en hij is 'koning te rijk'.

Dinsdag 30 april zweert Willem Alexander onze nieuwe Koning trouw aan de Grondwet en het Statuut van het Koninkrijk en belooft een getrouwe vervulling van zijn ambt. Rutte noemt de eed van de Koning op de Grondwet 'een uniek moment waarin historische en actuele betekenis van onze constitutie voor iedereen zichtbaar samenkomen'.


Bijzondere week koningin Beatrix
De minister-president heeft maandag zijn laatste wekelijkse gesprek gehad met de Koningin. Hij heeft die gesprekken de afgelopen 2,5 jaar 'als bijzonder deel van zijn werk ervaren'. Maandag zal de Koningin in een televisietoespraak terugblikken op de 33 jaar waarin zij vorstin is geweest. 'Mooie, bewogen en bijzondere jaren', aldus Rutte.


Festiviteiten troonswisseling
Dinsdag zijn in Amsterdam - maar ook in alle andere plaatsen in het land - tal van festiviteiten rondom de inhuldiging van de nieuwe Koning. Rutte spreekt zijn waardering uit voor het vele werk door alle professionals en vrijwilligers. Hij kijkt uit naar deze bijzondere dag en is ervan overtuigd 'dat we er samen een prachtig feest van zullen maken'.
 

Provincie:
Tag(s):