zondag, 3. november 2013 - 9:14 Update: 03-07-2014 0:49

Laatste gewonde busongeval A1 ontslagen uit ziekenhuis

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Muiden

Inmiddels is ook de laatste gewonde van het busongeluk van vrijdag op de A1 bij Muiden weer thuis.

Zij zal thuis verder herstellen van een gebroken neus, gebroken jukbeen en gebroken rib, zo meldt zorginstelling De Friese Wouden.

Van de 36 mensen die zaterdag gewond raakten bij het busongeluk op de A1 konden er zaterdagavond 35 naar huis.Een vrouw moest de nacht in het AMC in Amsterdam doorbrengen. Zij had een gebroken neus en een gebroken jukbeen en gebroken rib.  De 36 gewonden hadden bij het busongeluk snijwonden, kneuzingen en botbreuken opgelopen. 'Hoewel de schrik er flink in zat, er er de nodige emoties waren bij terugkomst op de kantoren in Drachten, Heereveen en Burgum (berchhiem) bleef daarmee de schade beperk', zo meldt de zorginstelling.

Het ongeval gebeurde even voor 13.00 uur. 360 medewerkers van Zorginstelling De Friese Wouden en hun familieleden waren in verband met een personeelsuitje op weg naar Scheveningen om de musical Sister Act te bezoeken. Van de 6 bussen raakten de voorste drie betrokken bij het ongeval. De voorste bus raakte  de vangrail  waarna twee andere voertuigen er tegenaan botsten.  Ambulances, Brandweer, GGD en Marechaussee rukten massaal uit. Alle gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse.

Opvanglocatie

De inzittenden van de bussen werden na het ongeluk naar de oude Kazerne van de gemeente Muiden gebracht waar zij door de GGD en Slachtofferhulp opgevangen werden. Daar aangekomen raakte nog een tiental personen onwel. Ook deze personen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Verkeersinfarct

Ten gevolge van de aanrijding en kijkers op de andere rijbaan ontstonden van en naar Amsterdam kilometerslange files. Motoragenten en verkeersspecialisten stelden het verkeerscirculatieplan in werking. Rijkswaterstaat heeft de rijbaan van het ongeluk schoongemaakt en even na 16.30 uur vrijgegeven.

Onderzoek

Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Provincie:
Tag(s):