vrijdag, 24. mei 2013 - 10:55 Update: 03-07-2014 0:57

Laboratoires Rochelle stuurt nepdagvaardingen

Foto van BTW op factuur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amersfoort

De Consumentenbond waarschuwt vrijdag voor nepdagvaardingen die Laboratoires Rochelle, die de afslankpillen Natrudyn Bio Forte verkocht, momenteel verstuurt.

 

Vermoedelijk probeert het bedrijf, dat zelf al niet meer bereikbaar is, op deze agressieve en onrechtmatige wijze nog zo veel mogelijk geld binnen te krijgen. 'Wie een dergelijke dagvaarding krijgt, moet zich niet onterecht bang laten maken en absoluut niet betalen', meldt de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft gezien de agressieve praktijken de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd met spoed op te treden.

De handelwijze van Laboratoires Rochelle is naar de mening van de Consumentenbond valsheid in geschrifte te noemen. In de dagvaarding staat dat die door advocatenkantoor Steinhardt op de Keizersgracht 830 in Amsterdam is verstuurd. De Keizersgracht loopt echter maar tot nummer 826. Het is een niet-bestaand advocatenkantoor, gevestigd op een niet-bestaand adres. Ook de Rechtbank in Amsterdam, waar de zaak volgens alle 'dagvaardingen' die de Consumentenbond tot nu toe heeft gezien, op 18 juni zou moeten dienen, weet van niets.

Proefzendingen
Laboratoires Rochelle verkocht via proefpakketten afslankpillen, maar gaf daarbij niet duidelijk aan dat er vervolgzendingen zouden komen waarvoor het geld via incasso werd afgeschreven. Consumenten bij wie op deze wijze onrechtmatig is afgeschreven kunnen de afgeschreven bedragen storneren. Binnen 56 dagen kunnen consumenten dat zelf doen via internetbankieren, daarna kan dit tot 13 maanden na afschrijving via de bank met een MOI-procedure (Melding Onrechtmatige Incasso).