maandag, 21. oktober 2013 - 17:50 Update: 03-07-2014 0:50

Lamborghini Veneno Roadster adembenemend collectors item

Foto van Lamborghini Veneno Roadster | Lamborghini
Foto: Lamborghini
Leusden

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het merk heeft Automobili Lamborghini met de Veneno Roadster één van de meest extreme supersportwagens ooit onthuld.

Exclusiviteit is gewaarborgd, want slechts negen exemplaren van de roadster zullen de fabriek in Sant’Agata Bolognese verlaten. De Lamborghini Veneno Roadster wordt in de loop van 2014 toegewezen aan negen gelukkige kopers tegen een prijs van 3,3 miljoen euro exclusief belastingen.

De Veneno Roadster is in alle opzichten extreem en staat garant voor intens rijplezier, omdat ‘open rijden’ in dit geval ook echt open rijden betekent. De auto heeft geen dak, enkel een sterke roll-bar voor maximale veiligheid. Het design van de auto is geënt op optimale aerodynamica en stabiliteit in snelle bochten.

Dankzij een maximumvermogen van 552 kW (750 pk) accelereert de Veneno Roadster in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u en realiseert hij een topsnelheid van 355 km/u. Het vermogen is afkomstig van een 6.5-liter twaalfcilinder krachtbron, gekoppeld aan een extreem snel schakelende ISR-transmissie met vijf keuzestanden, permanente all-weel-drive en een racechassis met een pushrod ophanging en horizontale veer/demper units.

Het systematisch gebruik van koolstofvezel maakt de Veneno Roadster tot een echte lichtgewicht, getuige ook het leeggewicht van slechts 1.490 kg. Daarmee profiteert de Veneno Roadster van een vermogen-gewichtverhouding van slechts 1,99 kg/pk, resulterend in prestaties die eenvoudigweg adembenemend zijn.

Ondanks een aerodynamische setup die is gericht op het genereren van maximale downforce, heeft de Veneno Roadster een uitzonderlijk lage luchtweerstand waardoor hij in staat is een topsnelheid van 355 km/u op de klokken te brengen.

 
Categorie: