donderdag, 6. juni 2013 - 22:06 Update: 03-07-2014 0:56

Ledenraad KNSB schaart zich achter tenderproces ijsbanen

Foto van Doekle Terpstra | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

De Ledenraad, het toezichthoudende orgaan van de KNSB, heeft met instemming gereageerd op het tenderproces van schaatsbond en sportkoepel NOC*NSF.

Door het tenderproces moet men een keuze maken voor de beste Topsport Trainingsaccommodatie uit de drie initiatieven die zich hebben aangemeld om een topsportcentrum te ontwikkelen voor langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten. De vertegenwoordigers van de acht schaatsgewesten en de ruim 720 schaatsverenigingen hebben het volste vertrouwen in een goede afwikkeling van het proces, zo bleek donderdagavond tijdens een vergadering op het KNSB-Bondsbureau op De Vechtsebanen in Utrecht.

“Ik ben buitengewoon tevreden met de massale steun die we vanuit de Ledenraad hebben gekregen”, benadrukt KNSB-voorzitter Doekle Terpstra. “We hebben ook duidelijk aangegeven dat we, om in schaatstermen te blijven, niet over één nacht ijs gaan om tot de beste keuze van de Topsport Trainingsaccommodatie te komen, en die boodschap is overgekomen. Het is nu zaak dat we dit proces zorgvuldig afronden.”

Het accountantskantoor Ernst&Young kreeg anderhalve week geleden het verzoek om de financiële haalbaarheid, de exploitatie en de solvabiliteit van de drie partijen, Icedome, Thialf en TranSportium, te onderzoeken, alvorens KNSB en NOC*NSF een definitieve keuze zullen maken. Op 8 augustus zal de voorlopige gunning bekend gemaakt worden. Vervolgens kan na een bezwaarprocedure van één week op 15 augustus de definitieve gunning worden verleend. De bedoeling is dat de nieuwe Topsport Trainingsaccommodatie aan het begin van het seizoen 2016-2017 is opgeleverd.

Provincie: