woensdag, 28. augustus 2013 - 23:12 Update: 03-07-2014 0:53

Ledenraad KNSB unaniem achter beleid

Foto van Doekle Terpstra | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het Algemeen Bestuur van de KNSB heeft woensdagavond de steun gekregen om in de procedure rondom de aanwijzing van de Topsport Trainingsaccommodatie voor de schaats- en skatesport op de ingeslagen weg door te gaan.Dit meldt de KNSB woensdagavond.

Dat is de uitkomst van de Ledenraad van de KNSB woensdagavond op het bondsbureau in Utrecht, waar voorzitter Doekle Terpstra het hoogste college van de schaatsbond tekst en uitleg gaf over de gevolgde procedure van het tenderproces om te komen tot de aanwijzing van de geschiktste locatie voor de Topsport Trainingsaccommodatie voor langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten. De Ledenraad kon zich vinden in de uitleg van haar voorzitter. Terpstra ging in op de hobbels die KNSB en NOC*NSF op hun pad tegen zijn gekomen en dat het nemen van beslissingen in een proces een constant afwegen is van keuzes, waarbij niet altijd iedereen op één lijn zit.

De suggestie dat Terpstra het bondsbestuur en de algemene vergadering ’een rad voor de ogen zou hebben gedraaid’, zoals door het Algemeen Dagblad wordt gesuggereerd, wordt door het Algemeen Bestuur en de Ledenraad van de hand gewezen. Ook de integriteit van de voorzitter wordt door beide partijen op geen enkele manier in twijfel getrokken.”

Doekle Terpstra toonde zich na afloop opgelucht: “Wij hebben pittig gediscussieerd, maar wel open en fair. Het tenderproces en de voorlopige gunning aan Almere heeft in Nederland en bij fans veel emotie losgemaakt. Dat kan ik me goed voorstellen. Net zo goed ik me kan voorstellen dat partijen en personen het niet met ons eens zijn. Maar zoek dan de dialoog. Ik betreur het zeer dat gedurende het proces zo op de man is gespeeld, hetgeen de zaak zeker schade heeft berokkend.”
 

Provincie: