woensdag, 13. november 2013 - 14:12 Update: 03-07-2014 0:49

Leerling verdacht van cyberaanvallen MBO-school Breda aangehouden

Foto van computer beeldscherm toetsenbord | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Woensdagochtend heeft de politie op een MBO-school in Breda-Noord een 16-jarige leerling uit Raamsdonk aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

'De leerling wordt er van verdacht in september 2013 door zogenaamd DDOS aanvallen het computernetwerk van het ROC West Brabant ernstig te hebben beschadigd', aldus de politie.

Door deze cyberaanvallen konden studenten van met name het Radiuscollege gedurende enkele weken niet of nauwelijks van het computernetwerksysteem van hun school gebruik maken.  De recherche kwam de jongen mede dankzij inspanningen van het ROC op het spoor.

Ernstige verstoringen
In september 2013 werden opleidingen van het ROC West Brabant getroffen door ernstige verstoringen van het computernetwerk. Door de schoolleiding werd een ICT-bedrijf ingeschakeld om de problemen op te lossen.

DDos aanvallen
De verstoringen bleken te worden veroorzaakt door zogenaamde DDOS aanvallen. Verder onderzoek wees uit dat een 16-jarige student uit Raamsdonk als verdachte hiervoor kan worden aangemerkt. Hij is woensdagochtend met toestemming van de officier van justitie aangehouden. ROC-West Brabant heeft door de verstoringen een aanzienlijke schade geleden.