maandag, 17. juni 2013 - 21:18 Update: 03-07-2014 0:56

Leerlingen Ibn Ghaldoun die naar rechter stapten moeten alsnog examens doen

Foto van toga van rechter | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De voorzieningenrechter heeft het verzoek van drie leerlingen van Ibn Ghaldounschool te Rotterdam om niet opnieuw examen te hoeven doen, maandagavond afgewezen.

De rechter is van oordeel dat de Rotterdamse eindexamenkwestie is begonnen bij eerdergenoemde school. Zeer waarschijnlijk is dat de kennis over deze examens ook is verspreid vanuit deze school. Daardoor bestaat een veel grotere kans dat leerlingen van de Ibn Ghaldounschool de examens hebben kunnen inzien dan leerlingen van een andere school.

'Bezien in dat licht, neemt het te veel tijd in beslag om het onderzoek naar de geldigheid van de examens af te wachten. De voorzieningenrechter heeft derhalve het algemene belang boven het individuele belang van de leerlingen laten prevaleren', aldus de rechter.  

De voorzieningenrechter heeft zojuist het verzoek van drie leerlingen van Ibn Ghaldounschool te Rotterdam om niet opnieuw examen te hoeven doen, afgewezen. De rechter is van oordeel dat de Rotterdamse eindexamenkwestie is begonnen bij eerdergenoemde school. Zeer waarschijnlijk is dat de kennis over deze examens ook is verspreid vanuit deze school.

Daardoor bestaat een veel grotere kans dat leerlingen van de Ibn Ghaldounschool de examens hebben kunnen inzien dan leerlingen van een andere school. Bezien in dat licht, neemt het te veel tijd in beslag om het onderzoek naar de geldigheid van de examens af te wachten. De voorzieningenrechter heeft derhalve het algemene belang boven het individuele belang van de leerlingen laten prevaleren.  

Provincie: