vrijdag, 20. december 2013 - 12:36 Update: 03-07-2014 0:46

Leuker kunnen we het niet maken, wel een stuk lastiger

foto van Wouter Stichting Autobelangen | fbf
Foto: fbf
Zeist

Wouter van Embden van Stichting Autobelangen is afgelopen week door de Belastingdienst benaderd om bij de stichting de boekhouding door te lichten.

 

Van Embden zet zich met zijn stichting al zeker een jaar in voor de belangen voor oldtimerliefhebbers. Daarvoor heeft de stichting met een langdurige actie succes geboekt voor eigenaren van Youngtimers. Ook toen werd, net als nu bij de oldtimers van 25 jaar en ouder, een ongeoorloofde wetswijziging door de Kamer aangenomen.

'Belastingsinspecteurs welkom'

In een reactie tegenover BlikopNieuws.nl laat Van Embden weten ''het zeer opmerkelijk te vinden dat juist nu in het heetst van de strijd met het ministerie van Financiën de belastingdienst bij hem aanklopt om een boekenonderzoek te doen bij de Stichting Autobelangen''. Van Embden laat verder weten dat de belastingsinspecteurs welkom zijn, ''de koffie staat klaar, maar het lijkt mij geen toeval dat dit juist nu gebeurt, het lijkt een pesterij te zijn.''.

'Weekers wil geen efficiënte procedure'

Om massale bezwaren efficiënt te laten verlopen is er in de wet een mogelijkheid voor massaal bezwaar opgenomen, hierbij worden enkele voorbeelden voor de rechtbank gebracht en als voorbeeld voor de andere zaken gebruikt. De bedoeling is hiervan gelijke zaken efficiënt af te handelen. Staatssecretaris Weekers heeft besloten dat oldtimereigenaars hiervan geen gebruik mogen maken. Dit betekent dat alle gedupeerden individueel bezwaar moeten maken, van Embden: “ook dit is weer een manier van het Ministerie van Financiën om de gedupeerden het moeilijk te maken. En niet alleen voor de gedupeerden, want ook de Staat zal nu zelf veel meer geld kwijt zijn aan de tienduizenden procedures die gaan komen”

'Strijd niet gestreden'

Stichting Autobelangen is woensdagochtend een actie gestart om de Staat voor de rechter te dagen als het gaat om de afschaffing van de regeling tot vrijstelling MRB voor oldtimers. Volgens Wouter van Embden van Autobelangen is de gehele maatregel berust op foutieve informatie en zijn grote groepen mensen hierdoor zwaar gedupeerd. De stichting roept haar achterban op om eind januari een procedure te kunnen gaan starten.

Reactie belastingsdienst

Onze redactie heeft de belastingsdienst benaderd en om een reactie gevraagd. Een woordvoerder laat weten: ''dat de dienst een wettelijke geheimhoudingsplicht heeft en ze geen uitspraken mogen doen over individuele onderzoeken of mogelijke onderzoeken''.

Grote inzamelingsactie

Na verwachting zullen honderden liefhebbers en bezitters van oldtimers zich zondag 22 december massaal in Amsterdam laten zien om zo de belangenvereniging Stichting Autobelangen te steunen in haar gerechtelijke strijdt tegen de Staat. Klik hier voor volledig artikel.

Categorie: