vrijdag, 12. april 2013 - 12:59 Update: 03-07-2014 0:59

Lid Hells Angels gewond door vechtpartij met No Surrender

Foto van jas lid Hells Angels
Amsterdam

Op eerste Paasdag zou bij een vechtpartij tussen leden van de motorclubs No Surrender en de Hells Angels een man zwaargewond geraakt. Dit meldt het Elsevier.

Het Openbaar Ministerie bevestigd dat er zeven personen zijn aangehouden. Na het opnemen van een verklaring zijn ze later weer heenezonden. De confrontatie vond plaats in café Excalibur op de Oudezijds Achterburgwal. De kroeg zou eigendom zijn van een bekende Hells Angel. Het café was tot 2004 in handen van de voormalig president van de Hells Angel Big Willem. Deze moest de Hells Angerls verlaten omdat hij plannen had om Willem Holleeder uit de weg te ruimen.

Aanleiding voor de geweldadige confrontatie zou een eerdere mishandeling zijn van een lid van No Surrender door leden van de Hells Angels. De dag hierna ging men naar Excalibur om verhaal te halen.

Volgens Elsevier is er achter de schermen een machtstrijd gaande tussen de Angels en No Surrender. No Surrender is opgericht door Klaas Otto die voormalig lid is van Satudara MC. Tot voorkort maakte Dick Vrij en Willem Holleeder deel uit van de club.  lubhuizen en bij leden thuis.