zondag, 8. december 2013 - 23:09 Update: 03-07-2014 0:47

Liefhebbers oldtimers bereiden acties voor om behoud vrijstelling MRB

Foto van lelijke eend 2CV auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Oldtimerbezitters zijn woedend nu de Eerste Kamer zich achter de Kabinetsplannen lijkt te scharen en de liefhebbers van oude auto's gewoon weer wegenbelasting wil gaan laten betalen in het nieuwe jaar.

Zondagavond meldde Stichting Vrijstellingoldtimer dat door het 'herfstakkoord', waarbij de regeringspartijen zich niet alleen versterkt hebben door 3 partijen maar ook een meerderheid in de Eerste Kamer hebben gevormd, het net zich rond de oldtimers sluit. 'Er lijkt een 'cordon sanitaire' rond de oldtimers te liggen. Dit betekent dat de leugen regeert en de hobbyist met zijn of haar hobby in het nieuwe jaar wordt afgestraft'.

Inmiddels wordt op diverse nieuwe media, waaronder faceboook, opgeroepen om in Den Haag te gaan demonstreren. Stichting Vrijstellingoldtimer roept hun aanhang op om geduld te hebben tot de Eerste Kamer haar definitieve besluit heeft genomen. Maar menig oude-autobezitter, die al meer dan een jaar door het Kabinet aan het lijntje wordt gehouden, is het wachten zat en roept lotgenoten op om in actie te komen op 16 december in Den Haag.

Het aantal oldtimerliefhebbers telt in Nederland zo'n 300.000 liefhebbers, waaronder zo'n 30.000 actieve rijders. Wanneer die allemaal naar de hofstad komen, kan het wel eens druk worden voor de verkeerspolitie. 

Categorie: