zaterdag, 10. augustus 2013 - 8:07 Update: 03-07-2014 0:53

Het lijkt wel zwarte zaterdag

Het lijkt wel zwarte zaterdag

Op de snelwegen in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en in het noorden van Italië is het aansluiten geblazen dit weekend..

Zo’n vierhonderdduizend Nederlanders vertrekken naar hun buitenlandse vakantiebestemming. Maar ook zijn er veel vakantiegangers onderweg naar huis. In het zuiden van het land beginnen maandag 12 augustus de scholen in het basisonderwijs weer. In Frankrijk verwacht de ANWB net als afgelopen weekend veel vertraging op de Autoroute du Soleil (A7) tussen Vienne en Orange en op de A9 tussen Nîmes en Narbonne.

Frankrijk

Ook verkeer van en naar Bordeaux staat in de file op de A10 bij Orléans en Poitiers. Een andere drukke route loopt door Midden-Frankrijk: de A71 Orléans - Clermont-Ferrand. Daar stond afgelopen zaterdag 70 km file. Na het middaguur nemen de files langzaam af.

Duitsland

In Duitsland komt een tweede golf vakantieverkeer vanuit Beieren op gang maar de lange files worden zaterdag vooral veroorzaakt door terugkerende vakantiegangers. We verwachten veel vertraging in Zuid-Duitsland op de A8 München - Salzburg en de A9/A3 Munchen - Frankfurt. In het noorden van het land zijn files mogelijk op de A1 bij Bremen, de A7 bij Hamburg en bij de Deense grens. Vooral de versmalde Rader Hochbrücke bij Rendsburg is een knelpunt.

Oostenrijk

In Oostenrijk zal er wederom een lange wachttijd ontstaan voor de Karawankentunnel (A11) naar Slovenië en Kroatië.

Zwitserland

Verkeer in Zwitserland krijgt met forse vertraging te maken aan beide kanten van de Sint Gotthardtunnel in de A2 Luzern - Chiasso.

Overig

Op de Italiaanse A22 Brenner - Trento - Verona komen vakantiegangers bij het Gardameer zaterdagochtend in lange files terecht.

Vakantieverkeer veroorzaakt dit weekend in Spanje drukte op de wegen naar de kust. Zondag rijden veel Spanjaarden van de kust naar de grote steden. De drukste tijdstippen zijn: Vrijdag tussen 16.00 en 22.00 uur, zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur, zondag tussen 19.00 en 24.00 uur.

Categorie: