zondag, 15. december 2013 - 22:56 Update: 03-07-2014 0:46

Maandag protest met honderden Gouden Koetsen

foto van oldtimer | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Wie op Prinsjesdag wel eens naar Den Haag is afgereisd, heeft dat ongetwijfeld gedaan om de Gouden Koets te zien langsrijden. Maar wie maandag in de Hofstad komt zal rond het middaguur worden verrast door een zeer lange rij 'Gouden koetsjes' uit heel het land.

Het gaat om liefhebbers met hun oldtimer die maandag gaan demonstreren tegen het op Prinsjesdag genomen besluit om liefhebbers van deze voertuigen gewoon weer wegenbelasting te gaan laten betalen. De oldtimerbezitters zijn laaiend nu de Eerste Kamer zich achter de Kabinetsplannen lijkt te scharen. Zelf het ministerie van Financiën zag afgelopen week tijdens een overleg geen reden af te stappen van de door hen gesmede plannen snel geld binnen te halen over de ruggen van hobbyisten.

Afgelopen week meldde Stichting Vrijstellingoldtimer dat door het 'herfstakkoord', waarbij de regeringspartijen zich niet alleen versterkt hebben door 3 partijen maar ook een meerderheid in de Eerste Kamer hebben gevormd, het net zich rond de oldtimers sluit. 'Er lijkt een 'cordon sanitaire' rond de oldtimers te liggen. Dit betekent dat de leugen regeert en de hobbyist met zijn of haar hobby in het nieuwe jaar wordt afgestraft'.

Inmiddels wordt op diverse nieuwe media, waaronder faceboook, opgeroepen om in Den Haag te gaan demonstreren. Stichting Vrijstellingoldtimer zegt in haar laatste nieuwsbericht alle remmen tot demonstratie los te laten. Het aantal oldtimerliefhebbers telt in Nederland zo'n 300.000 liefhebbers, waaronder zo'n 30.000 actieve rijders. Wanneer die allemaal naar Den Haag komen dan kan het wel eens druk worden in de hofstad. De demonstratie zal in het begin van de middag plaatsvinden. De schatting is dat rond 13.00 uur de meeste oldtimerliefhebbers in Den Haag zullen zijn. Tijdens deze bijeenkomst zal aan de Eerste Kamer een petitie worden aangeboden die door duizenden liefhebbers van oude auto's is ondertekend.

Categorie:
Tag(s):