maandag, 30. september 2013 - 17:49 Update: 03-07-2014 0:51

Maastunnel vol rook door grote brand voormalig AVR Rotterdam

Foto van Maastunnel auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Vanwege een grote brand bij voormalig afvalverwerker AVR in Rotterdam, waarbij grote zwarte rookwolken vrijkomen, zijn maandagmiddag even na 16.00 uur de tunnelbuizen van de Maastunnel op last van de brandweer gesloten.

‘De rook trekt de beide tunnelbuizen in’, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) maandagmiddag. ‘De verbinding tussen Rotterdam Noord en Zuid ligt dus lam en veroorzaakt lange files’, waarschuwt de VID.

‘Verkeer rond Rotterdam doet er goed aan om geen alternatieve route te zoeken in de stad maar om de snelwegen rond de stad te gebruiken om de bestemming te bereiken. In Rotterdam is er onderhand geen doorkomen meer aan’, aldus de VID. 

De brand woedt in het hoofdgebouw van het voormalige afvalverwerkingsbedrijf AVR. De brand is inmiddels wel onder controle. Wellicht blijft de Maastunnel nog uren dicht. Dat zal dan ook merkbaar worden op de A16 bij de Rotterdam-Centrum.

Het terrein van de AVR is opgekocht door ondernemer Hennie van der Most die er een attractiepark van wil maken. 

Sloopvergunning
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, mogelijk liggen sloopwerkzaamheden ten grondslag aan de brand. Van der Most heeft tegenover RTV Rijnmond bevestigd dat er een sloopvergunning is en dat men aan het slopen was. Er zou geen asbest meer in het pand aanwezig zijn, stelt van der Most. 

 
Provincie: