vrijdag, 24. mei 2013 - 13:33 Update: 03-07-2014 0:57

Makelaars vast voor handel in henneppanden

Foto van celdeur en luikje | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

Onder regie van de Taskforce B5 heeft de Regionale Recherche Zeeland-West-Brabant afgelopen woensdag tijdens een actiedag twee makelaars aangehouden.

'Zij worden er verdacht van het verwerven en aanbieden van panden voor het kweken van hennep voor een of meerdere criminele organisaties', meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De 63-jarige man uit Purmerland zou onder andere betrokken zijn bij een in aanbouw zijnde hennepkwekerij in Nederweert die woensdag werd opgerold. De rechtbank stelde de twee vandaag in bewaring.

De twee makelaars hebben ieder hun eigen kantoor. De 63-jarige man in Geldrop en de 33-jarige man in Tilburg. In beide kantoren hebben doorzoekingen plaats gevonden. In de woning van de 33-jarige makelaar werden spullen aangetroffen voor het opzetten van een hennepkwekerij en een ploertendoder.

Het verwerven van locaties is een van de eerste schakels binnen het criminele productieproces van hennep. De officier van justitie verwacht binnenkort meer aanhoudingen in deze zaken. In eerdere onderzoeken werden ook al elektriciens aangehouden die hennepkwekerijen illegaal voorzagen van stroom.

De Taskforce B5 is een integrale samenwerking en staat voor een georganiseerde verheid tegen de georganiseerde criminaliteit. Het doel is gezamenlijk criminele netwerken te verstoren, criminelen strafrechtelijk aan te pakken en criminele winsten te ontnemen. In de Taskforce werken het ministerie van Veiligheid & Justitie, de vijf grootste gemeenten van Brabant, het Openbaar Ministerie, de nationale recherche, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, RIEC en de Nationale politie nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.

 
Provincie:
Tag(s):