woensdag, 18. september 2013 - 12:48 Update: 03-07-2014 0:52

Man (55) ernstig gewond bij steekpartij in Vondelpark

Foto van mes | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Bij een ernstig steekincident in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september raakte een 55-jarige man uit Amsterdam ernstig gewond.

De man is minimaal tien keer gestoken in zowel zijn gezicht, zijn hand, arm en rug. De politie gaat uit van een homogerelateerd geweldsincident.

Rond 02.00 uur bevindt het slachtoffer zich in het Rosarium in het Vondelpark dat bekend staat als een mannen ontmoetingsplaats. Het slachtoffer wordt daar aangesproken door een man die hem vraagt: "Hoor jij daar ook bij?" Het slachtoffer omschrijft hem als een man van ongeveer 40 jaar oud van vermoedelijk Oosteuropese afkomst, met een kaal/gladgeschoren hoofd, ongeveer 1.80-1.85m. lang en een tenger postuur.

Direct daarop voelt het slachtoffer dat hij wordt gestoken en roept hij om hulp. De zwaargewonde man wordt opgevangen door enkele andere aanwezigen waarna in een nabij gelegen café 112 wordt gebeld. Zijn aanvaller is dan in onbekende richting vertrokken.

Inmiddels is het slachtoffer weer thuis en herstellende van zijn verwondingen. De man heeft geen inwendig letsel opgelopen.

Getuigenoproep

De recherche is dringend op zoek naar getuigen die iets van het steekincident hebben gezien, de verdachte herkennen aan de hand van het signalement of die de man al mogelijk eerder op die lokatie hebben gezien. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met het algemene politienummer op 0900-8844. Ook kan men contact opnemen met Roze in Blauw via 020-559 5385.