zondag, 25. augustus 2013 - 12:47 Update: 03-07-2014 0:53

Man (60) en vrouw (58) omgekomen bij noodlottig ongeval Waddinxveen

Foto van ambulance donker politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Bij een bizar ongeval in de nacht van zaterdag op zondag op de N207 bij Waddinxveen zijn een 60-jarige man en een 58-jarige vrouw, die op een snorfiets reden, overleden. Dit meldt de politie zondag.

De man en vrouw uit Waddinxveen reden rond 00.15 uur op een snorfiets over het brom- en fietspad aan de Henegouwerweg, die parallel loopt aan de N207, in de richting van Waddinxveen. Door nog onbekende reden kwamen zij in botsing met een tegemoetkomende bromfietser.

Vrachtwagen

De man en vrouw belandden gedeeltelijk op de naastgelegen rijbaan waarbij zij werden aangereden door een vrachtwagen die juist op dat moment passeerde. Beiden overleden ter plaatse. De bromfietser, een 58-jarige man uit Boskoop, kwam in de berm terecht en brak zijn been. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur zag de aanrijding tussen de brom- en snorfietsers gebeuren en stopte om te kijken of hij iets kon betekenen. Hij had echter niet in de gaten zelf ook bij het ongeval betrokken te zijn en is - toen bleek dat er al meer omstanders waren gestopt om te helpen - weer verder gereden. In Nieuwkoop hielden agenten hem kort daarna staande, waarna op het politiebureau zijn verklaring werd afgenomen. Onderzoek Op de plek van de aanrijding is een uitgebreide Verkeersongevallen Analyse gemaakt en zijn verschillende getuigen gehoord. Het onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding gaat door. Een speciale familie-agent is ingezet voor de nazorg aan de nabestaanden en betrokkenen.