dinsdag, 30. juli 2013 - 21:02 Update: 03-07-2014 0:54

Man die gevangene Nieuwegein doodstak aangehouden

Foto van celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

In de gevangenis in Nieuwegein is dinsdagavond bij en steekpartij een dode gevallen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Een 31-jarige gevangene stak een andere gevangene (23) neer. Het onderzoek naar het fatale steekincident in de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein is in volle gang. De verdachte is aangehouden en zal woensdag worden gehoord. Vrijdag 2 augustus wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dinsdagavond om ca. 19.00 uur kwam de melding binnen van het steekincident. Direct daarop is geprobeerd het slachtoffer, een 23-jarige medegedetineerde, te reanimeren maar dit was tevergeefs.

Om iets na 19.30 uur is de reanimatie gestaakt. Het team van de traumahelikopter dat inmiddels was gearriveerd, kon ook niets meer uitrichten. Het lichaam van het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.

Geweldsdelicten
De verdachte is een 31-jarige man die in het verleden veroordeeld is voor geweldsdelicten. De laatste keer was dit in augustus 2012 voor een geweldsdelict in Amsterdam. Hij zit hiervoor een straf uit van drie jaar.

Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet. Zo worden er getuigen gehoord en wordt er forensisch-technisch onderzoek gedaan in de cellen van het slachtoffer en de verdachte. ‘Over het gebruikte wapen worden geen mededelingen gedaan in het belang van het onderzoek’, aldus het OM.  

 
Provincie: