woensdag, 31. juli 2013 - 14:23 Update: 03-07-2014 0:54

Man dreigt na ongeval met bestelbus water in te glijden

Foto van brandweer politie ambulance | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Helder

Een 28-jarige man, die woensdagochtend met zijn bestelbus op zijn kant raakte, moest doodstil blijven zitten omdat de auto dreigde in het water te glijden. Dit meldt de politie woensdag.

Tegensturen
De man reed omstreeks 07.05 uur in een bestelbus beladen met 1500 kilo aan tijdschriften over de N9 van Alkmaar naar Den Helder. Door een stuurfout raakte hij met zijn rechterwielen in de rechterberm. Hierop stuurde de man tegen en schoot de weg over naar de linker weghelft.

Toen hij weer terugstuurde naar rechts, begon de bus te glijden, sloeg op een kant en gleed richting berm en Noord-Hollands kanaal. De bus kwam tot stilstand terwijl de achterzijde boven het water hing.


Doodstil zitten
De bus bleef net boven het water hangen, maar bij iedere beweging van de bestuurder gleed de bus iets verder richting het water. De man kon niet anders doen dan wachter tot de brandweer ter plaatse was.

Deze zekerde de bus en haalde de voorruit uit het voertuig. De man kon vervolgens veilig naar buiten. Bij de aanrijding had hij een snijwond opgelopen in zijn arm. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


De N9 was een uur gestemd voor het verkeer.