maandag, 18. november 2013 - 9:59 Update: 03-07-2014 0:48

Man dringt woning ex binnen en bedreigt politie met zwaard

Man dringt woning ex binnen en bedreigt politie met zwaard
Foto: Archief FBF.nl
Apeldoorn

De politie heeft op maandagochtend 18 november een 48-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij was de woning van zijn ex binnengedrongen en bedreigde de gewaarschuwde agenten met onder meer een zwaard. Ook stichtte hij brand in het pand en deze werd door de brandweer geblust. De man werd overmeesterd en is ingesloten voor nader onderzoek.

De politie kreeg omstreeks 04.40 uur meerdere meldingen, dat bij een woning aan de Vosselmanstraat een ruit was ingegooid. Diverse politie-eenheden gingen naar het opgegeven adres en troffen daar de bewoonster die uit haar woning was gevlucht. Haar ex zat binnen. Toen agenten met hem in gesprek wilden gaan, bedreigde hij hen met een zwaard en een mes. Brand gesticht Op een gegeven moment draaide de man de gaskraan open en stichtte hij een brandje. Om verder gevaar te voorkomen sloegen de agenten de ramen in en bluste de brandweer het vuur.

Politiehond ingezet

De man verschanste zich vervolgens in de berging, waarna een politiehond werd ingezet bij de aanhouding. Hierbij liep de man enkele bijtwonden op. Na behandeling door een arts is hij ingesloten op het politiebureau. De vrouw is opgevangen en de politie stelt een verder onderzoek in.

Provincie:
Blik op 112: