dinsdag, 30. juli 2013 - 14:18 Update: 03-07-2014 0:54

Man krijgt zes jaar en tbs voor wurgen vriendin met legging

Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Een 31-jarige man uit Leusden is dinsdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de dood op zijn vriendin in juni 2012.

De rechtbank achtte doodslag bewezen.

De Leusdenaar wurgde zijn vriendin met een legging in haar woning in het weekend van 9 tot en met 11 juni 2012. De man verklaarde dat hij door overmatig alcohol- en cocaïnegebruik zich niet meer kon herinneren wat er was gebeurd. De rechtbank gelooft zijn verhaal niet omdat de man in dat weekend onder andere twee keer verdovende middelen kocht bij een dealer, meerdere malen de honden uitliet, telefoontjes pleegde en vuilnis naar de container bracht. In de vuilniszak werd door de politie kleding met bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen.

De man heeft in het Pieter Baan Centrum niet willen meewerken aan een onderzoek naar zijn geestesgesteldheid. Desondanks komt uit de rapportages dat er bij de man sprake is van een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank legt daarom zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging op. Er is een lagere gevangenisstraf opgelegd dan door de officier van justitie is geëist omdat de verwachting is dat de tbs-maatregel langdurig zal zijn.

 

 

 

 

 

Provincie:
Tag(s):