dinsdag, 6. augustus 2013 - 15:45 Update: 03-07-2014 0:54

Man opgepakt die nog 332 dagen moet brommen

Foto van gevangenis | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Gouda

De politie hield eind vorige week een 23-jarige inwoner uit Gouda aan.

De man moest nog een gevangenisstraf van 332 dagen ondergaan, maar wist al die tijd uit handen van politie en justitie te blijven. De Gouwenaar maakt deel uit van de Goudse Top 60 en zit de komende maanden vast.

De man wist kennelijk dat hij werd gezocht en hield zich geruime tijd schuil voor de politie. Meerdere pogingen om hem aan te houden leidde niet tot het gewenste resultaat. Toen de politie donderdag 1 augustus informatie over zijn mogelijke verblijfplaats kreeg, werd er direct doorgepakt en konden de agenten hem aanhouden. Hij werd ingesloten om alsnog de opgelegde gevangenisstraf te ondergaan. Daarnaast werd hij door de districtsrecherche gehoord over een aantal zaken waarvan hij werd verdacht, zoals vermogenscriminaliteit en bedreiging.

Gouda Top 60

De Goudse Top 60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top 60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top 60 aanpak werken diverse partners samen.